top of page

Apple beschuldigd van merkinbreuk op Animoji


Apple heeft sinds enige tijd de naam Animoji in gebruik voor zijn iPhone X. Animoji is een samentrekking van ‘animated’ en ‘emoji’ en kan door de gebruiker van de iPhone als app worden gebruikt om zijn mond-en gezichtsbewegingen via de speciale camera van de iPhone zichtbaar te maken. Maar is die naam wel van Apple?

foto: onbekend

bron: Boek9

Animoji als merk gedeponeerd

Het Amerikaanse bedrijf Emonster heeft in 2015 de naam Animoji als merk gedeponeerd bij het US Patent and Trademark Office. Het zegt nu, dat Apple willens en wetens inbreuk maakt op haar merk en het lijkt daarvoor wel heel sterke bewijzen te hebben.

Apple bekend met het merk

In de eerste plaats zegt het bedrijf, dat Apple heeft geprobeerd zijn merknaam in bezit te krijgen. Ook staat de app onder dezelfde naam in de downloadwinkel van Apple met vermelding van Emonster als de eigenaar. En als klap op de vuurpijl zou Apple de afgelopen zomer op verzoek van de eigenaar van de merknaam ook nog diverse malen actie hebben ondernomen tegen derden die ook de naam Animoji gebruikten.

iPhone en iPad

Als het waar is wat Emonster zegt, dan is er bijna geen andere conclusie mogelijk dan dat Apple geweten moet hebben dat zij inbreuk maakt op het merk van Emonster, maar ook dat zij het merk erkent. Het lijkt erop dat Apple patent heeft op het inpikken van succesvolle merknamen van derden. Zo was de naam iPhone oorspronkelijk een merk van Cisco en de naam iPad van Fujitsu. In beide gevallen heeft Apple met de betrokken partijen onderhandeld over een schikking.

Schikking

Emonster heeft een schadevergoeding van Apple gevorderd en als de zaak voorkomt bij een jury, zoals gebruikelijk in de US, is het niet onwaarschijnlijk dat een schikking tussen partijen de uitkomst zal zijn en de eigenaar van Emonster er binnenkort warmpjes bij zal zitten.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page